Kostumer

Udklædning for børn og voksneKostumer og udklædning har altid været et af mine ynglings emner, lige fra lille af. I skolen og fra mine tidligste år elskede jeg hvert år fastelavn, hvor min mor altid iklædte mig et sjovt eller spændende fastelavnskostume. Da jeg blev lidt ældre, var det karneval jeg elskede, da jeg her sammen med mine venner fik mulighed for at klæde mig ud i et smart kostume og feste med mine venner. Jeg hører ikke til typen der blot køber mine kostumer færdiglavet på sider som f.eks. karnevalsshoppen.dk, kostumeoutlet.dk eller i bilka.dk, men foretrækker at lave dem selv fra bunden. Hvorfor dog det spørger du måske. Af 3 simple grund som jeg kommer lidt nærmere ind på her.

1. Kvaliteten af kostumer

Ofte når man køber et færdig lavet kostume online eller i en lokal butik, er det noget som er beregnet til at man blot bruger det en enkelt gang. Dette betyder at kvaliteten ikke altid er helt i top. Ofte holder det også kun en til to gange før det begynder at vise store tegn på brug eller direkte går i stykker. En anden og måske større ulempe ved den lave kvalitet, er at det ofte lyser langt væk når man tager det på. F.eks. hvis man køber et pirat kostume, så ligner det i langt de fleste tilfælde, en udklædning, frem for et “ægte” sæt tøj som man ville bruge den gang. Det samme gælder ofte for online accessories til dine udklædninger, kvaliteten her er også ofte så dårlig at det nærmest er spild af penge at købe dem.

Kostumer til sin baby

Et nyt koncept som længe har været fremme i USA, er også så småt begyndt at dukke frem her i landet er kostumer til babyer. Med et babykostume ser dit barn rigtig sødt ud, mens den sidder der på gulvet omgivet af sit babylegetøj og babyudstyr. Nogle vælger også at gå skridtet videre, og få lavet nogle professionelle billeder med sin baby udklædt i sit babykostume. Læs mere om babyudstyr og udklædning her på Ting til din baby

2. Kemikalier og børnearbejde

Mange af de færdige udklædninger man køber, kommer fra lande som Kina eller Pakistan, hvor en stor del af denne type arbejde udføres af børn. Da det ofte er tøj som er beregnet til kun at blive brugt enkelte gange, er kravene til brugen af kemikalier heller ikke helt så skrap, hvilket gør at der er en stor chance for at dit kostume indeholder ting som ville være blevet forbudt i almindeligt tøj. Jeg har par gange prøvet at købe en færdiglavet udklædning, og dagen efter er der nogle steder, små røde pletter der hvor huden har været i kontakt med stoffet. F.eks. til dette års karneval, så var der sidst på aftenen en del af dem jeg snakkede med, der følte at de kløede over det hele.

3. Alle i samme kostume

Du har sikkert prøvet det en gang eller to. Du har siddet og kigget en masse spændende kostumer igennem på karnevalsshoppen og et tidspunkt fundet det perfekte cowboy kostume til din næste temafest. Du køber det og dukkert stolt op til festen i din nye smarte udklædning. Problemet er så bare, at 5 andre har fået lige præcis samme ide, og købt det præcis samme kostume. Som dreng kan dette nogle gange være sjovt, men som pige er det jo ofte ganske forfærdeligt. Udvalget af kostumer online, er simpelthen ikke stort nok til at man kan være sikker på at andre, ikke kommer udklædt i det samme som en selv.

Mange har nu og da problemer med at passe sine gamle kostumer. Her kan en hurtig slankekur med Nupo eller Chili Burn være løsningen for nogle. Se f.eks. vores gamle indlæg om Sådan taber du dig hurtigt med Nupo.

Valg af kostumer og udklædning til briketter, nyt tag og babyudstyr

Af disse tre grunde, er jeg efterhånden selv begyndt at lave alle mine kostumer. Både dem til mig selv og dem til min søn når han skal til fastelavn eller halloween. Her for et par uger siden var jeg til tyroler fest, hvor alle andre i min gruppe kom i nærmest ens Tyroler kostumer. Jeg var faktisk den eneste der som kom i noget der var en smule unikt, hvilket jo klart er en af de store fordele ved selv at lave sin udklædning, frem for blot at købe et færdig lavet kostume i ringe kvalitet.