Kostumer og tilbehør bliver mere populært

Alt i kostumer og tilbehør - Karnevalsshoppen.dkEn ting som efterhånden er blevet rigtig populær her i Danmark er kostumer og udklædning. Nu er det ikke længere kun til fastelavn man klæder sit ud, men det virker nærmest som om vi danskere leder efter en undskyldning til at finde et kostume frem og feste. Det er heller ikke længere kun børn som vi ser i kostumer, men efterhånden også en stor række unge og voksne. Tag f.eks. et smut til den næste Oktoberfest og se hvor mænge ældre som ikke sidder der udklædt i forskellige typer af tyroler kostumer eller andet tyrolertøj. Eller smut til København eller Alborg i slutningen af Maj og kik på det store karneval, her er flere tusinde af unge og en del lidt ældre også klædt ud i flere forskellige typer af kostumer og tilbehør. Ser vi på antallet af tema feste hvor udklædning er påkrævet, er dette antal også stigende. Det er f.eks. temafeste som 80’er fest eller 60’er fest, hvor man skal komme i tøj fra den periode.

Også de lidt yngre er begyndt at klæde sig mere ud. Førhen havde de blot fastelavn, men nu er der også kommet ting som børnekarneval samt Halloween er snart ved at være en større begivenhed end vores fastelavn er. Er man en tak ældre, så har vi sidste skoledag, hvor flere og flere unge kommer i et sidste skoledags kostume, hvor man ofte i klassen, aftaler et fælles tema. Så er det faktisk ikke længere unormalt, at man deltager i 2-4 forskellige begivenheder på et år, hvor det kræver at man kommer udklædt.

Udstyr til babyer

Mange kan godt lide at klæde deres børn ud. Både de lidt større men også de helt små babyer. Lige som forældre elsker at købe babyudstyr som en bæresele eller barnevogn, vil de også gerne købe kostumer til barnet. Derfor er der efterhånden ved at komme en niche inden for udklædning som udelukkende er målrettet de mindste børn. Så nu er det ikke kun mad og babyudstyr forældre skal bruge penge på, men også udklædning til deres baby.

Læs også: Prelsborg – udklædning til din baby

Denne trend, er selvfølgelig heller ikke gået de mange forhandlere af kostumer forbi. Kigger vi f.eks. ind hos en af de førende forhandlere i branchen – Baby udklædning, så ser vi at antallet af forskellige slags kostumer og tilbehør nærmest er eksploderet i forhold til hvad det var for blot få år siden. Lige p.t. har de over 1.400 forskellige slags kostumer, hvor de for blot 5 år siden havde omkring 500. Vi ser også en større stigning i antallet af butikker som sælger disse her produkter. Både lokale butikker som Billig Billy og online butikker som f.eks. Baby udklædning. Også i almindelige legetøjs butikker som Fætter BR, Toy’r’Us eller stor magasiner som Bilka, er udvalget vokset kraftigt inden for udklædning og tilbehør til børn. Priserne er faktisk også skudt lidt i vejet, men dette skyldes at mange af de forskellige udklædninger, også er blevet mere detaljerede og i en bedre kvalitet.

Det er meget forskellige hvad folk vælger, f.eks. et de lidt yngre drenge stadig glade og ting som et ninja kostume, eller en Cowboy udklædning, hvor peger helst er til Disney kostumer eller Pocahontas. Hos de lidt ældre er det hovedsageligt tyroler kostumer som hitter mest.

Udvalget inden for tilbehør er også kraftigt stigende. F.eks. vælger mange at supplere deres kostume med parykker eller farvede kontaktlinser. Derudover er der også mange former for tilbehør målrettet en specifik udklædning. F.eks. sværd og pistoler til et pirat kostume, eller kunstige edderkopper og tryllestav til et heksekostume. Denne mulighed for at sammensætte tingene, gør at man har et lidt mere unikt kostume, end det som alle de andre også møder op i.

Personligt syntes jeg at det er en super fed trend, og ser gerne at den vokser endnu mere. Det er ting som dette, der lige er med til at gøre en fest lidt sjovere eller at folk hygger sig mere.

Her på denne video kan du se et par eksempler på baby kostumer og hvor søde de nu engang kan være. Babykostumer er jo det sorte inden for babyudstyr lige for tiden.