Guide til valg af autostol

Der er tre hovedtyper af inden for autostole: spædbarnssæder, konvertible autostol (inklusive 3-i-1 og alt-i-en-modeller) og selepuder.

For at holde dit barn så sikre som muligt på vejen, skal du vælge det sæde, der passer bedst til barnets alder, højde og vægt. Undgå at købe sæder eller autostole, da disse ikke altid er lige så sikre. Og kig efter en autostol, som tillader at dit barn sidder bagudvendt så længe som mulig, da denne position er den mest sikre. I forhold til meget andet babyudstyr, så er sikkerheden mere vigtig når vi taler autostole.

Autostol til spædbørn

Autostol til de mindste vil typisk kunne bruges i hele barnets første leveår, alt efter stolens størrelse. Disse autostole har normalt et håndtag, hvilket gør man kan taget en del af autostolen ud af bilen, f.eks. når man skal ind og handle ind. Dermed slipper man for at skulle pakke en barnevogn eller bæresele ud, og flytter barnet herover i. En lille feature, som langt de fleste spædbørns forældre sætter stor pris på. Nogle af dem er også lavet, så de passer til at sætte på en klapvogn, hvilket også kan være ret så praktisk. For mange er en bærestol rigtig brugbar, og noget som gør hverdagen nemmere.

Læs også: Autostol eller bærestol til dit barn?

Sådan installeres et barnesæde

Tre ud af fire autostole er forkert installeret. Lær der at installere et barnesæde med sikkerhedssele og med LATCH-systemet. Læs guiden som følger med til din autostol og se evt. et par videoer på youtube sider eller her på vores tip til køb af autostol side.

Cabriolet autostole er større og tungere end mange andre autostole. De vender mod bagsiden af ​​bilen ved først og senere vender fremad og bærer børn fra fødsel til et sted mellem 20 og 40 kilo og op til 130 cm højde afhængigt af stolen.

En anden type konvertibelt sæde, der er kendt som et 3-i-1 eller alt-i-é-bilsæde, kan skifte fra bagudvendt til fremadvendt og derefter ind i en selepuder til børn op til 50 kg. (Bemærk: Nogle “3-i-1” bilsæder er ikke til babyer. De er kun fremadvendte og konverteres fra bilsæde til ældre småbørn til høj-back-booster til rygløs selepuder.)

Når dit barn vokser op i den konvertible autostol(følg producentens anbefalede højde- og vægtgrænser), er det tid til at skifte til en selepuder. Selepuder bruger bilens sikkerhedsseler og er designet til børn i alderen 4 og ældre, der vejer mindst 20 kg.

Der anbefales at man benytter sig at selepuder indtil barnet er mindst 8 år gammel. Husk at intet er mere vigtigt dit barns sikkerhed, så køb derfor altid den helt rigtige autostol.

I følgende video bliver der forklaret lidt om de mange forskellige former for autostole der er.