Børneure, herreure og dameure – hvad er forskellen på disse ure?

Når man taler om ure er der ofte 3 hovedkategorier vi har børneure som henvender sig til børne og unge, vi har herreure der mest er til mænd og de ældre teenagere og så har vi dameure som selvfølgelig er til damer og teenage piger. Derudover er der selvfølgelig unisex ure som er til begge køn, det kan f.eks. være visse typer af sportsure eller de nye smartwatches. Men lad os se lidt nærmere på forskellen af disse forskellige urtyper og hvorfor et ur til en mand er så meget anderledes end et ur til en kvinde. Vi har her taget udgangspunkt i den online informations hjemmeside om ure – danadata.dk

Børneure
danadata.dk læs mere om børneure til børnBørneure kendetegnes ofte ved at være meget farverige og med sjove eller spændende motiver. Jo yngre barn uret er til jo mere farverige er de som regel. Det er også stor forskel på om det er tale om børne ure til piger eller til drenge.
Børneure til piger er ofte meget flotte, til de yngre med motiver som prinsesser, Hello Kitty og den slags, til de lidt ældre går vi mere over i moderigtige designs med farver der passer til sæsonens mode og en stil der gør at den unge dame er stolt af at vise uret frem og at det passer til resten af hendes påklædning. Drenge derimod syntes det er spændende med motiver af deres ynglings superhelte som f.eks. Spiderman, deres favorit fodboldhold som FC Barcelona. Når de bliver lidt ældre er det meget funktionerne i uret som begynder at blive interessante, kan jeg dykke med uret? Kan det vise hvor mange skridt jeg har gået i dag, måle hvor hurtigt Lars kan løbe 100m, og den slags detaljer.

Babyure
En lidt anderledes type af babyudstyr eller babylegetøj er babyure. Søde små ure til de helt små. Er man ure enthusiast, så skal man da selvfølgelig også have et smart babyur. Læs også – Valg af ur til sin baby

Herreure
danadata.dk - info om herreure til mændUre til mænd er ofte opdelt i 3 slags. Vi har de billige herreure som ofte blot skal bruges til at vise hvad klokken er og vi har de lidt dyrere ure som et et stykke mode tilbehør da ure jo er et af de få smykke vi mænd har til rådighed. Den sidste kategori inden for herre ure er hvad jeg vælger at kalde blære ure, det er tale om mærker som f.eks. Rolex eller Brietling som udelukkende har til formål at vise hvor mange penge man har og at jeg da godt kan smide 50-80.000 efter noget der “kun” kan fortælle mig hvad klokken er. Herreure har de sidste 10 år haft en mindre tilbage gang i takt med at mobil telefonen har erstattet en stor del af de billige herre ure som mest skulle bruges til blot at vise hvad klokken er. Salget af de 2 andre typer af ure ligger stadig temmelig stabilt. Det samme gælder for ure til børn, her er salget også ret stabilt. Læs også Ure og udstyr til børn.

Dameure
danadata - alt inden for dameure til kvinderDameure er hovedsageligt et ekstra smykke som kan være med til at gøre en kvindes påklædning komplet. Det er ikke så mange kvinder der blot køber et ur hvor at se hvad klokken er længere, de kvinder er efterhånden gået over til blot at bruge deres mobiltelefon som et “dameur”. De kvinder som køber ure er mest ude efter et stykke accessories som kan bruges som et ekstra smykke eller til at fuldende en bestemt stil. Derfor er de fleste typer af dameure også enten meget pyntede med f.eks. guld eller diamanter (hvad enten det er kunstige eller ægte) eller også er disse ure meget stilfulde og simple, dvs. at man har mulighed for at finde dameure der passer til enhver lejlighed.

Nu skulle du gerne have en lidt bedre ide om forskellen på børneure, herreure og dameure og generelt lidt bedre kendskab til ure i al almindelig.