Berg Trampoliner – den perfekte have trampolin

Her i Danmark elsker vi have trampoliner. Der er ikke nogle lande, hvor så stor en procent del af befolkningen ejer en trampolin som herhjemme. Men hvad skal du vælge hvis du skal ud og købe en? Skal det være en af de dyre kvalitets Berg trampoliner, en billig trampolin fra det lokale byggemarked eller en brugt fra DBA eller guloggratis?
Lad os se lidt på mulighederne og hvorfor jeg personligt anbefaler en Berg trampolin fra danske GymPlay, som vi kender fra deres utrolig populære Airtracks (en Airtrack er en oppustelig gymnastikmåtte, som har en mindre elastisk effekt på samme måde som trampoliner).

Læs mere: Berg Trampoliner fra GymPlay.dk

Den dyre Berg trampolin

Berg trampoliner kommer i flere prisklasser, alt fra de billige modeller til omkring cirka 3.000 kroner og op til over 15.000 for en Berg Ultim Elite FlatGround sports med Aerowall, Twin Spring Gold fjedre og Airflow.
Allerede når du samler Berg trampolinen, får du første fornemmelse for kvaliteten. Selve rammen er i solidt metal, og alle komponenterne ser ud til at være af gode og solid materialer. Du ser hurtigt at der er kælet for detaljerne og intet er overladt til tilfældigheder.
Når du så får den samlet og kommer i gang med at hoppe på den, vil du opdage at den er mere stram end mange andre trampoliner, og du får mere højde og fart på dine spring. For mange yngre brugere og folk der ikke normalt benytter sig af havetrampoliner, kan dette godt virke lidt voldsomt og for nogle en smule skræmmende.

Dette gør at en Berg trampolin, ikke vil være første valget til ens mindre børn som blot skal bruge den til lidt sjov i haven.
Men har du planer om at bruge den seriøst eller lære en masse nye spring, så får du ikke en bedre trampolin for pengene.
Ud over at være en trampolin som er sjov at bruge, så får du også en havetrampolin som holder rigtig godt, og ikke bliver slap i fjedrene efter et par måneders brug.

fede havetrampoliner fra berg

Til den seriøse gymnast eller trampolin bruger, er en Berg trampolin det oplagte valg. Her gælder det så om at finde den model som passer til dit budget og til din have. De fås både med og uden sikkerhedsnet, med ben,  som Inground og som flatground.

Læs mere: Airtracks og trampoliner til haven

Den billige trampolin

Trampoliner er normalt ikke noget vi spilder penge på her i Danmark. og netop derfor vælge størstedelen af os også blot at købe den billige trampolin fra Bilka, Toy’s R Us eller Harald Nyborg.
Dette kan være en fin begynder model, som især er velegnet til de mindre børn eller større børn som endnu ikke ved om det overhoved er noget de kommer til at bruge mere end et par gange.
Ulempen ved de billige modeller, er at du ikke får helt så meget fart og højde på dine spring. Holdbarheden er ofte heller ikke i top og du vil efter nogen tid opleve at fjedrene begynder at blive lidt mere slappe i det.

En brugt trampolin

En 3. løsning kunne være at købe en brugt trampolin f.eks. på guloggratis.dk, Facebook marketplace eller den blå avis. Når du køber brugt er der som regel en del penge at spare. Her skal man dog huske på at du som regel får kortere levetid på en brugt model, og den er med stor sandsynlighed allerede begyndt at blive lidt slap i fjedrene.
Her vil du så med fordel kunne købe en kvalitets trampolin brugt, som f.eks. en Berg model. Dette kan være en oplagt løsning til dig som vil have en god trampolin, men ikke lige har pengene til at købe en ny eller blot vil teste om det måske er noget for dig.

Som sagt vil jeg selv foretrække en Berg trampolin. helst en ny hvis pengene er til den, og er de ikke, så den største brugte model jeg har råd til. De billige modeller kan være glimrende til de helt små eller hvis du mistænker at dit barn ikke vil komme til at bruge den ret meget. Du finder et stort udvalg af de mest populære Berg trampoliner hos den danske forhandler GymPlay.dk.