Bæreseler og strækvikler

Mange danske mødre (og nogle fædre) er begyndt at bruge babyudstyr som slynger, bæreseler og strækvikler til at bære deres barn rundt i. Og det giver faktisk ret så god mening. For det var at bære rundt på sit barn i en bæresele eller strækvikle, noget som man skulle være lidt alternativ for at benytte, nu om dage er det et utroligt populært stykke babyudstyr. Men forhvor overhoved bruge en sådan bære sele, slynge eller strækvikle? Det ser vi lidt nærmere på her i denne artikel om bæreseler og strækvikler.

Læs mere om autostole her

Gode grunde til at bruge en bæresele

Der er faktisk flere gode grunde til at du bør overveje at bære dit barn i en slynge, vikle eller sele. Mange nyere undersøgelser viser nemlig at når den lille ligger i sin slynge eller vikle, så er det lidt som den gang dit barn lå i sin mors mave. Et sted barnet forbinder med tryghed og sikkerhed, hvilket gør at når barnet ligger i sin strækvikle, tæt op af sin mor eller far, og kan høre deres hjerteslag og mærke kropsvarmen, så slapper barnet meget mere af, end hvis du blot bære det i dine arme, eller køre barnet rundt i sin barnevogn.
Så forældre som ofte benytter sig af disse bæreredskaber, har som regel mere rolige og stille børn.
En anden fordel ved at bruge en slynge, vikle eller bæresele, er at når ens barn er så tæt på en flere gange om dagen, så lære man som forældre bedre at tolke de små signaler og tegn dit barn giver, og det er faktisk med til at gøre en til bedre forældre og knytte tættere bånd med sit barn.
Der er mange steder hvor det kan være svært at komme frem med en klassiske barnevogn eller klapvogn, og her kan en bæresele også være en stor fordel. F.eks. i små butikker, ujævne stier og den slags steder. Her er det at kunne bære sin baby nemt og praktisk, virkelig en stor fordel.
Det at finde en god bære sele, er lidt som at vælge den rigtige autostol, der er stor forskel på de forskellige modeller, og man bør vælge en i en god kvalitet. Du køber jo heller ikke den billigste autostol du falder over vel?

Læs mere om babyudstyr og babybutikker her

Ergonomiske bæreseler – et must

Når man køber en babybæresele, er det vigtigt at man vælger en som er ergonomisk. Heldigvis er langt de fleste (med undtagelse af de aller billigste), heldigvis forholdsvis ergonomiske nu om dage. Nogle mere end andre. Toppen inden for ergonomiske bæreseler er selvfølgelig Ergobaby bæreseler, især deres 360 four position model er rigtig god eller Ergobaby limited edition babybæreseler. Men også mange af de andre er ret gode, som f.eks. Caboo der laver nogle strækvikler/slynger som fungere meget som en bære sele. Slynger og vikler er især gode til de lidt mindre børn. Selvom nogle af dem kan bruges til børn helt op til 3-4 års alderen, så vil en rigtig sele være at foretrække, når barnet bliver lidt større.
Men husk det skal være de ergonomiske modeller, for så belastes barnets led og ryg mindst muligt, og det vil være langt mere behagelig for dit barn at ligge i den. Du vil også selv kunne bære rundt på barnet i længere tid, før det begynder at blive tungt eller hårdt, hvis du bruger en god ergonomiske bæresele, strækvikle eller slynge.

Se de nyeste Ergobaby bæreseler her

Eksempel på en ergobaby bæresele der er ergonomisk

Men hvor køber man så de bedste bæreseler? Du finder ofte de mest almindelige i lokale baby butikker, der sælger babyudstyr som f.eks. BabySam, ønskebørn og den slags. Men ofte har de et større udvalg eller billigere priser i online butikker som JollyKids, Eco Fashion, Danbaby og den slags. Når du køber online, bør du dog lige sikre dig at det er tale om en rigtig butik, der er efterhånden rigtig mange falske internet butikker på nettet. Så tjek hvad kunderne skriver på facebook eller trustpilot. Har de f.eks. en aktiv facebook side inden for denne branche, så er det ofte et tegn på at noget ikke helt stemmer.
Men start evt med at bruge en baby slynge, strækvikle og efterfølgende gå over til bæreselen.