4 ting du skal vide om din autostol

Eksempel på en kvalitets autostol til dit barnFor forventede forældre, især dem som allerede planlægger deres første barn, så er der en million ting de skal forberede sig på. Mens børnesikring, klargøring af babyværelset og hvilke ting som man skal have med på hospitalet topper listen, så er ting som at vælge den rigtige barnevogn, bæresele og autostol også noget som bør prioriteres. Med det store udvalg inden for babyudstyr, kan det være lidt af en opgave at prioritere hvad der skal købes først. Det er jo allerede fra det tidspunkt at forældrene skal have barnet med hjem fra hospitalet, at en autostol faktisk bliver nødvendig. Selv helt små børn skal jo efter lov, fastspændes i en autostol nu om dage. Det betyder ikke at man skal stresse ud over ikke at have købt autostolen, men det er en af de ting, man som forældre bør ligge ind i overvejelsen allerede inden barnet kommer. Men inden du køber din første autostol, er der er par ting som er gode at vide. Derfor har vi her på denne side samlet 5 råd, som de fleste der køber en auto stol bør kende.

En autostol skal være enkelt at installere i bilen

En god autostol, er den mest effektive måde forældre kan beskytte deres spædbarn mod skader i tilfælde af ulykker. I langt de fleste tilfælde hvor en baby er kommet til skade som følge af et trafikuheld, skyldes det at autostolen ikke har været korrekt installeret.
På de lidt bedre modeller inden for autostole, er de forskellige elementer i forskellige farver som passer sammen, så det at samle og installere stolen bliver så nemt som muligt.

Læs også: Sådan vælger du den perfekte auto stol til dit barn

Køb ikke autostolen brugt

En undersøgelse lavet af FDM viser at mange brugte autostole, ikke helt har samme kvalitet som en ny. De kan have interne skader som man ikke lige kan se ved første inspektion. I mange tilfælde har der også været skader på stolen som sælger selv har forsøgt at udbedre, og ikke altid helt korrekt. Derfor risikere du at udsætte dit barn for unødig fare ved at købe en brugt autostol.
Der anbefales også at man altid køber hos en kendt forhandler, så du ved at det er originale autostole du køber og ikke blot en kopi af en kendt. Køb heller ikke de billigste autostole, kvalitet og pris hænger jo ofte sammen, og med de billige er sikkerheden ikke altid helt på samme niveau som de dyre. Dette betyder dog ikke du skal ud og købe den dyreste autostol du kan finde, men blot at man lige skal tænke sig om en ekstra gang, inden man køber den billigste man kan finde.

Læs også: Google den bedste autostol

Komfort er også vigtig

En anden ting man skal være opmærksom på når man køber køber autostol (eller barnevogn eller bæresele), er komforten.
Som man siger en baby der sidder godt er en glad baby. Især til de lidt længere ture, er det vigtigt at barnet sidder godt og behagelig i sin autostol. Ikke alle autostole er lige behagelige, så sørg for at vælge en som vil være god for din baby at benytte. En god blød auto stol er med til at gøre køreturen til en noget sjovere oplevelse for dit barn. Se f.eks. efter modeller med justerbare seler for at sikre en ordentlig og behagelig pasform til voksende spædbørn.

Bærbarhed og vægt

Mange autostole kan tages ud af bilen og benyttes til at bære dit barn rundt i. Dette kan være et godt alternativ til en barnevogn i nogle tilfælde, og derfor noget som spiller ind i valg af autostol hos mange forældre. Her skal du være opmærksom på vægten af den bærbar del af stolen. Nogle kan godt veje en del, og har man samtidig et 5kilo barn der i, så kan den godt blive ret tung at slæbe rundt på.
Vælg derfor en kvalitets autostol med en lav vægt, det vil du bestemt ikke komme til at fortryde når barnet bliver en smule større.

Som du kan se med disse 4 tips, så er en autostol ikke bare en autostol. Der er forskel både i pris, kvalitet, sikker og vægt. Der er fordele og ulemper ved de fleste autostole – så derfor kan det nogle gange godt være en ide at læse lidt op på de forskellige modeller, inden man vælger den første og billigste auto stol man finder.

Her er en video som kort viser hvordan man installere en autostol i bilen.